Батагон и у Власеници

Контраверзна швајцарска оф-шор компанија Батагон, иза које стоје тајкуни и водећи политичари у Српској, напрасно је почела да се шири Републиком Српском као малигни тумор. Након Требиња, аутомобили и делегација Батагона била је у Власеници, у посјети ДИВ-у, пропалој Дрвној индустрији Власеница. ДИВ је настао тако што је раније, 2008 године, Влада Републике Српске за 3,2 милиона купила у стечају пропалу Фабрику стилског намјештаја „Десети август“, али је Додиков пројекат пропао а велика обећања, по устаљеном обичају, остала наивном радовања, јер су преварени радници остали без посла.

 

 

 

Домаћин потенцијалним „купцима“ и „инвеститорима“  био је контраверзни начелник општине Власеница Мићо Краљевић, раније праправоснажно осуђиван због отмице, што је још један од показатеља о каквом се послу ради. Очито да власт жели да Батагону преда бројне фирме и ресурсе Српске, и након Алумине, хотела Бистрица и Павловић банке, нанишали и дрвну индустрију.

Поред возила Батагона, у делегацији су била и луксузна возила страних регистарских ознака. Вријеме ће показати какав је посао договорен и о каквим се мешетарима ради, али чим је у комбинацији контраверзни Краљевић, грађани Власенице тешко могу очекивати нешто добро.

 

Небојша Вукановић