palpal

Banditi razbili vozilo Dušku Miljanoviću

U toku noći, za sada nepoznata lica razbila su vozilo „opel astra“ vlasništvo Duška Miljanovića, službenika gradske administracije u Trebinju koji je poslednjih mjeseci poznat po javnim  kritikama na račun lokalne vlasti. Na vozilu su razbjena stakla, vjerovatno udarima tupim predmetom, a pitanje je da li će policija otkriti počinioce. Ključno je otkriti ko su nalogodsvci, a manje bitno ko su izvršioci.

Do napada je došlo samo par sati nakon što je Duško na svom „fejsbuk“ profilu i društvenim mrežama, bez ikakvog komentara, objavio šaljivu fotografiju gradonačelnika Mirka dr Đurića i jedne simpatične životinje, čini mi se jazavca, što je dr Ćurić vjerovatno shvatio kao provokaciju.

Ne treba nikog osumnjičiti ni kriviti dok policija ne otkrije napadače, ali imajući u vidu kritike koje je Duško uputio poslednjih mjeseci na račun gradskih vlasti i gradonačelnika Mirka dr Ćurića, to bi bio dobar trag za motiv napada i otkrivanje napadača.

Ovaj sraman incident govori kakva je trenutno situacija u Trebinju i koliko su gradske vlasti nervozne, u strahu i panici, jer sve više postaju svjesni da se narod budi i mijenja raspoloženje, i mnogi strahuju ne samo od gubitka pozicija u novembru, već i od odgovornosti i postupaka koji će biti pokrenuti zbog grubih zloupotreba položaja i budžetskog novca.

 

Nebojša Vukanović