Банда у тогама

Опасни криминалци некада су носили фантомке, црне капе и пиштоље, а савремени криминалци и разбојници Републике Српске данас носе судске тоге и скупа маркирана одијела. Више има живота на мјесецу, него права и правде у правосуђу Републике Српске, и зато правосудни систем окован омчама мафије треба разорити.

 

Свакодневно свједочимо монтираним поступцима, неправдама, неморалу, кафкијанским процесима и срамним пресудама бандита огрнутих у судске и тужилачке тоге, а ружне и тужне слике деложације породице Поповић, мајке Вукосаве и кћерке Сање, које је полиција на силу истјерала на улицу из куће у којој живе 40 година због измишљеног дуга од 7000 марака, буди револт, бијес и гњев у свима који не могу да трпе и гледају неправду.

Само у Земљи чуда, каква је Република Српска и БиХ, могуће је донијети овакву срамну пресуду у корист неког ко је на силу ушао и користио туђ простор без накнаде, а онда тражио да му се плати „инвестирање“  у туђу кућу, и због измишљеног и документима непроткријепљеног дуга од 7000 марака отме кућа власницима, вриједна најмање 150 000 марака.

Сваки коментар је сувишан, а живим за дан када ће се извршити ревизија кафкијанских процеса и срамних пресуда, а мафијашима у тогама због злоупотреба одузети куће, станови и сва имовина, како би бандити и џелати који сију неправду осјетили шта значи имати па немати, преко ноћи остати бескућник. Нећу се смирити док мафијаше у тогама не стигне праведна казна за сва злодјела и неправде које су починили.

 

Небојша Вукановић