palpal

Avdalović opstruiše skup opozicije u Nevesinju!?

Da je bahata vlast gora od bilo kog okupatora pokazuje i primjer Nevesinja, bahato i sramno ponašanje načelnika ove hercegovačke opštine Milenka Avdalovića. Umjesto da se ponaša kao prvi među jednakima, poštuje sve građane i ne dijeli ih po političkoj, partijskoj ili nekoj drugoj liniji, bivši PDP-ovac Avdalović odbio je Zahtjev svoje bivše stranke da ustupi salu Doma kulture, Galeriju ili salu Skupštine opštine Nevesinje kako bi se održao skup i razgovor opozicionih poslanika sa građanima Nevesinja. Odluku je donio nakon konsultacija sa svojim mentorom, poslanikom Tamindžijom, a pitanje je čemu takav strah od građana, okupljanja, javne riječi i skupa!?

Načelniku Avdaloviću pridružio se i Radio Nevesinje, koje upravlja Gradskom galerijom, koje je takođe odbilo da ustupi ili iznajmi prostor. Čemu strah, i čemu gušenje i kršenje osnovnih građanskih i ljudskih prava i sloboda, kao što je pravo na slobodu govora i okupljanja.

Strah životu obraz kalja često, a Avdalović je davno izgubio i ono malo časti i obraza koje je imao. Povod za skup je bila sječa poslednje zelene površine u Nevesinju, a nakon ovog skandala sam predložio lokalnoj opoziciji da se održi skup i razgovor sa Nevesinjcima, na koji bi došla Jelena Trivić, Ljubo Krunić i drugi predstavnici opozicije..

Nastojanja Avdalovića da opstruiše i zabrani skup su uzaludna, i vjerujem da samo bude inat i dodatno motivušu ljude da iz prkosa dođu na skup, koji ćemo svakako održati 21.12.2019. godine od 19 časova u Svadbenom salonu „Milanović“ u prigradskom naselju Kilavcima. Pozivam Nevesinjce da dođu na razgovor i  čuju šta o svemu kažu Jelena, Ljubo, Vukan, možda i Draško, i da se pošalje jasna poruka tirjanima da Nevesinje i Hercegovina nisu ničija prćija, posebno ne potonjih i najgorih, i da će doći dan kada će za sva zlodjela morati da podnesu račun narodu!?

 

Nebojša Vukanović