palpal

Autobus za 21 vijek

autobus.jpg

Autobus za 21 vijek

Čelnici grada Trebinja izvojevali su novu veliku pobjedu, i krupnim koracima poveli svoje građane u bolji život i 21 vijek. Cijelo rukovodstvo grada predvođeno prvim čovjekom svečano je sa privremenog autobuskog stajališta ispratilo prve putnike koji su se ukraci na autobus za Herceg Novi. Ovaj mali korak pa prve putnike i autobus mogao bi biti veliki korak za otvaranje grada prema susjedima, a ako u ekipu formalno uđe i iskusni strikan Božidar vjerujem da će uskoro sličan autobus biti ispraćen prema Dubrovniku i Evropskoj Uniji.
Prije pet, šest decenija maršal Josip Broz tokom svojih posleratnih posjeta Trebinju priređivao je slične ceremonije tokom otvaranja Industrije alata, brane Grančarevo i sistema Hidroelektrana na Trebišnjici, magistralnih puteva, mostova, hotela… Brozovi nasljednici očito nisu dobro učili, pa u nedostatku bilo kakvih rezultata danas se slični spektakli prave prilikom polaska na put nekog autobusa, voza, polaganja kamena temeljca… Iako nije ispunio obećanje i do početka ljetne turističke sezone završio radove na autobuskoj stanici, Slavko je i sa improvizovanog stajališta sa ponosom ispratio putnike na more i poželio im ugodno kupanje.
Ovaj performans, kao i podizanje prijave protiv bivšeg gradonačelnika i članova uprave FK Leotara, samo su uvertira za prvu Slavkovu tribinu koja će se u sklopu novog modela javno-privatnog partnerstva održati u restoranu „Kod Kraljevića“ u Petrovom polju. Pored Doma kulture, Doma mladih, Skupštine grada, Muzeja Hercegovine i drugih javnih objekata u centru grada, gradonačelnik je odlučio da sa građanima razgovara u restoranu svog predizbornog sponzora i aktiviste, kod koga se po našem starom običaju u oktobru uz puškaranje, jelo i piće proslavljalo oslobađenje grada. I na ovaj način potrebno je zahvaliti se svojim odanim pristalicama koji su za Slavka bili spremni i fizički napasti simpatizere protivkandidata na lokalnim izborima, a sa druge strane u publici će biti odabrana i dobro pripremljena publika sa probranim pitanjima jer je teško očekivati da će neko od građana pješači pet kilometara u privatni restoran kako bi od čelnika grada dobio odgovor na pitanja od opšteg javnog interesa.
Slavko za devet mjeseci nije ispunio nijedno obećanje i otvorio bar jedno proizvodno radno mjesto, ali je zbog toga zamijenio nekoliko sijalica na kandelaberima gradske rasvjete, uposlio 30 aktivista u javna preduzeća i ustanove, i nakon dobro tempiranog podnošenja krivične prijave (što je trebalo mnogo ranije uraditi, daleko temeljnije pripremiti i detaljno predstaviti građanima kakve su to sve zloupotrebe radili njegovi prethodnici) dovoljno se pripremio da se obrati pristalicama, prećuti stara i ponudi i nova spasonosna obećanja i bolji život.
Ipak ne treba podcjenjivati Slavkove dosadašnje uspjehe i napore, jer su na sličan način Dordž Vašington, Abraham Linkoln i Teodor Ruzvelt uvodili SAD u 19. i 20. vijek, pa su postali najveća sila na svijetu. Kao Slavko autobus na jug, Abraham Linkoln i Dordž Vašington su ispraćali kočije na zapad, pa se brzo Amerika proširila sve do Pacifika. Jedina je razlika je u tome što se tokom naše ceremonije sa Obrenijinog kioska nije otkačila boca viskija sa konopcem koja bi razbijanjem od autobus donijela sreću liniji za 21 vijek. Valjda ovaj mali previd neće zaustaviti naš put u svijetlu budućnost.

Nebojša Vukanović