palpal

Austrijski ambasador napadnut u Trebinju

Ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Martin Pamet napadnut je danas oko 13 časova u Trebinju od strane primitivaca i vandala. Incident se dogodio u trebinjskom naselju Ložiona, ispred stare Železničke stanice. Ambasador Pamer me je pozvao oko 13 časova i tražio da reagujem i zaštitim ga jer su ga napali neki lokalni primitivci, koji mu nisu dozvoljavali da fotografiše starog „Ćira“ i Željeničku stanicu koju je sagradila Austro-Ugarska.

 

Nažalost danas nisam bio u Trebinju i nisam mogao doći na lice mjesta, a dok smo razgovarali čula se galama i psovke, a neki primitivci su prijetili da će ambasadoru slomiti telefon.

Ambasador trenutno ljetuje u Dubrovniku, i sa djecom i porodicom je svratio do Trebinja kako bi obišao grad i neke istorijske znamenitosti. U vrijeme incidenta sa njim su bila djeca, pa je morao brzo da ih smjesti u automobil i udalji se sa Ložiona prema Dubrovniku kako ga vandali ne bi i fizički napali.

Žao mi je što neki primitivci sramote naš grad, i što se crvenim i osjećam nelagodu zbog neprimjerenog i bahatog ponašanja pojedinaca. Umjesto da budemo srdačni i ostavimo dobar utisak na goste, pojedinci nažalost svoje frustracije i negativnu energiju izbacuju na uglednim ljudima koji dođu u Hercegovinu, i prave veliku štetu gradu i regiji.

Nadam se da će policija da brzo reaguje, otkrije i kazni primitivce i vandale kako ne bi ponovo pravili gluposti.

 

Nebojša Vukanović