palpal

Аустријски амбасадор нападнут у Требињу

Амбасадор Аустрије у Босни и Херцеговини Мартин Памет нападнут је данас око 13 часова у Требињу од стране примитиваца и вандала. Инцидент се догодио у требињском насељу Ложиона, испред старе Железничке станице. Амбасадор Памер ме је позвао око 13 часова и тражио да реагујем и заштитим га јер су га напали неки локални примитивци, који му нису дозвољавали да фотографише старог „Ћира“ и Жељеничку станицу коју је саградила Аустро-Угарска.

 

Нажалост данас нисам био у Требињу и нисам могао доћи на лице мјеста, а док смо разговарали чула се галама и псовке, а неки примитивци су пријетили да ће амбасадору сломити телефон.

Амбасадор тренутно љетује у Дубровнику, и са дјецом и породицом је свратио до Требиња како би обишао град и неке историјске знаменитости. У вријеме инцидента са њим су била дјеца, па је морао брзо да их смјести у аутомобил и удаљи се са Ложиона према Дубровнику како га вандали не би и физички напали.

Жао ми је што неки примитивци срамоте наш град, и што се црвеним и осјећам нелагоду због непримјереног и бахатог понашања појединаца. Умјесто да будемо срдачни и оставимо добар утисак на госте, појединци нажалост своје фрустрације и негативну енергију избацују на угледним људима који дођу у Херцеговину, и праве велику штету граду и регији.

Надам се да ће полиција да брзо реагује, открије и казни примитивце и вандале како не би поново правили глупости.

 

Небојша Вукановић