Андреа Дорић и посланик и савјетник министра

У земљи чуда и парадокса стварно је све могуће. Иако су по Уставу извршна и законодавна власт, уз судску, одвојене у стварности је све помијешано, нема јасне граница између политичара, судија, тужилаца, посланика, министара..  Последња у низу невјероватних и трагикомичних одлука долази нам од покојне Социјалистичке партије Републике Српске која је након сукоба подијељена на два дијела, а кланови се боре ко ће на своју страну привољети више посланика.

Тако је и посланица Андреа Дорић прије неколико дана именована за савјетницу у Министарству породице, омладине и спорта. Према подацима из Рјешења и документа који је у мом посједу,  од 11.2.2020. Дорићка је „на мировању“ у Фонду пензијског и инвалидским осигурања РС због преласка на нову функцију у Влади Републике Српске гдје ће радити као савјетник министарке Соње Давидовић, преносити јој своје богато знање и спортска искуства. Уколико остане у „Скоковој групи“ и не врати се Ђокићу биће јасно је ко је лобирао за њену савјетничку позицију.

Како је могуће у било којој држави да неко буде посланик, као представник законодавне власти контролише извршну власт и Владу, а истовремено као савјетник у Влади буде дио извршне власти? У Земљи чуда све постаје нормално, а искрено се надам да Андреа неће бар узимати бруто плату у Влади, као њен бивши лидер Петар др Ђокић, против кога се недавно побунила борећи се тобоже за моралну обнову социјалиста и друштва! Ако су Ђокић и његови социјалисти перјанице у борби за моралну обнову, боље је да до ње никада не дође и да се не препородимо, јер могу само замислити на шта би тек као друштво личили, колико би били изопачени, ако би нам (ономо)они били моралне вертикале и судије који би постављали етичке норме и стандарде!?

 

Небојша Вукановић