ABBA na ledu

Univerzalni trebinjski portparol, PR menadžer svih lokalnih moćnika, od Ilije, Vlada V, do Rodoljuba, Luke i Elektroprivrede RS, popularna trebinjska ABB-a poklizala se na tankom ledu. Bivša dopisnica ATV-a mislila je da može, u svom prepoznatljivom stilu, igrati se sa svima i iskorištavati svakog do krajnjih granica, biti beskrupulozni predator i gaziti sve pred sobom kako bi stigla do cilja, ali ipak se ponekad malo više zanese i preračuna.                                                                          

Kao desna ruka okorjelog kriminalca Željka Kovačevića, smijenjenog direktora Elektroprivrede RS koji je kao tajfun uništio sve pred sobom, ABBA se za kratko vrijeme od portparola nametnula kao glavnokomandujući koji vedri, oblači i gazi sve pred sobom. Ako ništa drugo, ABBA i Željko su slični po neviđenoj beskrupuloznosti, drskosti i licemjerstvu, i dugo vremena su djelovali kao pravi uigrani tandem. ABBA se podmuklo sa leđa najoštrije okomi na one sa kojima se pretvara da je najbliža i koji su joj puno u životu valjali, pa je i u Elektroprivredi počela da gazi one koji su joj pružali ruku i pomagali uspon u karijeri.                                                         

Ipak stvari se u životu okreću, i ponekad se kao bumerang vrati sve ono što se posijalo. ABBA je mislila da će Kovačević vječito biti generalni direktor a ona voditi kolo i gaziti ljude iz sjenke, ali se nakon smjene rukovodstva i dolaska Radmile Čičković našla na tankom ledu!  ABBA se ućutala nakon što je pomaknuta u stranu, i skoro se ne čuje nakon što je preko posrednika dobila jasno upozorenje gdje su sada limiti i krajnje granice njenog dometa.                                                                                  

ABB-a je pomaknuta u stranu i pala je u nemilost onih koje je do juče gazila, ali za nju se ne treba puno brinuti. Hijene i lisice uvijek se znaju pritajiti i prerušiti vrebajući pogodan momenat da iskoče iz brloga i ponovo skoče za vrat, i nema sumnje da će ona naći način da se uvuče pod skute Radmili i novom rukovodstvu čekajući pravi trenutak !

Ako ništa drugo, ABBA je za mene i mnoge jedna velika i važna lekcija u životu, i svakako joj se treba zahvaliti za školu i važne životne lekcije koje nas je naučila, jer da nije beskrupulozne ABB-e, mnogi ne bi ni znali u kakvom iskvarenom i opasnom svijetu žive, ne bi postali oprezni i obazrivi nakon velikih opekotina.

 

Nebojša Vukanović