АББА на леду

Универзални требињски портпарол, ПР менаџер свих локалних моћника, од Илије, Влада В, до Родољуба, Луке и Електропривреде РС, популарна требињска АББ-а поклизала се на танком леду. Бивша дописница АТВ-а мислила је да може, у свом препознатљивом стилу, играти се са свима и искориштавати сваког до крајњих граница, бити бескрупулозни предатор и газити све пред собом како би стигла до циља, али ипак се понекад мало више занесе и прерачуна.                                                                          

Као десна рука окорјелог криминалца Жељка Ковачевића, смијењеног директора Електропривреде РС који је као тајфун уништио све пред собом, АББА се за кратко вријеме од портпарола наметнула као главнокомандујући који ведри, облачи и гази све пред собом. Ако ништа друго, АББА и Жељко су слични по невиђеној бескрупулозности, дрскости и лицемјерству, и дуго времена су дјеловали као прави уиграни тандем. АББА се подмукло са леђа најоштрије окоми на оне са којима се претвара да је најближа и који су јој пуно у животу ваљали, па је и у Електропривреди почела да гази оне који су јој пружали руку и помагали успон у каријери.                                                         

Ипак ствари се у животу окрећу, и понекад се као бумеранг врати све оно што се посијало. АББА је мислила да ће Ковачевић вјечито бити генерални директор а она водити коло и газити људе из сјенке, али се након смјене руководства и доласка Радмиле Чичковић нашла на танком леду!  АББА се ућутала након што је помакнута у страну, и скоро се не чује након што је преко посредника добила јасно упозорење гдје су сада лимити и крајње границе њеног домета.                                                                                  

АББ-а је помакнута у страну и пала је у немилост оних које је до јуче газила, али за њу се не треба пуно бринути. Хијене и лисице увијек се знају притајити и прерушити вребајући погодан моменат да искоче из брлога и поново скоче за врат, и нема сумње да ће она наћи начин да се увуче под скуте Радмили и новом руководству чекајући прави тренутак !

Ако ништа друго, АББА је за мене и многе једна велика и важна лекција у животу, и свакако јој се треба захвалити за школу и важне животне лекције које нас је научила, јер да није бескрупулозне АББ-е, многи не би ни знали у каквом исквареном и опасном свијету живе, не би постали опрезни и обазриви након великих опекотина.

 

Небојша Вукановић