А од министра – радар

Понашање министара у Влади Републике Српске често би се могло окарактерисати неозбиљним, смијешним и  трагикомичним. Путеви на истоку Републике Српске су у катастрофалном стању, а поједине дионице путева, као Гацко – Фоча, Фоча – Плужине, Требиње – Љубиње – Столац, Власеница – Соколац и друге, више су прилагођене вожњи кочијама и запрежним колима него савременим аутомобилима. Умјесто да министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић, и његов партијски колега из ДНС-а и директор Путева Српске Ненад Кружница Нешић, издвоје новац за санацију бар неких дионица која је у критичном стању, несрећни и недостојни министар свечано отвара радар!?

Неђо Трнинић у пратњи шефа Клуба посланика СНСД-а Радована Вишковића и локалних функционера владајуће коалиције, прије пар у Милићима је присуствовао церемонији свечаног пуштања у рад радара, који ће контролисати брзину и кажњавати возаче, и тако пунити владин буџет да би Трнинић и екипа имали више новаца за потрошњу. Докони поп и јариће крсти, а у недостатку било каквих резултата рада карикатура од министра, трагикомични Неђо отвара радар и слуша стручњаке који му, као малом дјетету, објашњавају како радар функционише. Да није жалосно било би смијешно.

Павић, Чубриловић, Трнинић, Нешић и остали кадровици ДНС-а пуних 20 година контролишу ресор саобраћаја и путева, и за дуге двије деценије нису урадили ни 20 км магистралних путева на запостављеном и заборављеном истоку Српске. Маћехински однос друштва удбаша званог ДНС може се видјети на сваком кораку, и нема сумње да ће се грађани истока Српске, од Зворника до Требиња, котрљати макадамом све док старац Марко од стотину љета буде дио владајућих структура!

 

Небојша Вукановић