palpal

A od Amera i Engleza 1,4 milijarde pred izbore

Ko su strani plaćenici, sluge stranaca i centara moći? Pa oni koji pred svake izbore dobijaju stotine miliona i milijarde evra od MMF-a, Svjetske banke, EBRD-a i drugih velikih finansijskih institucija pred svake izbore kako bi kupili svoj narod, pretvorili ga u roblje i koloniju prodajući svojim mentorima prirodna bogatstva, resurse, javna dobra i preduzeća.

 

 

Godinama upozoravam da stranci i međunarodna zajednica imaju prljavu ulogu i održavaju na vlasti crnu trojku i osovinu SDA – SNSD -HDZ, jer im odgovara da na vlasti budu ucjenjeni i kupljeni koji će da slušaju. To potvrđuje i informacija sa jutrošnjeg sastanka održanog u američkoj ambasadi, gdje su nimalo slučajno došli po nove instrukcije, predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije sa ambasadorima SAD-a, Velike Britaniji i Delegacije Evropske Unije, Nelsonom, Fildom i Satlerom.

Braća  Ameri i Englezi, isti oni koji su po režimskom spinu pred prošle izbore tobože poslali 40 agenata da ruše Dodika, daju do sada najveći paket pomoći, 1,4 milijarde maraka kako bi njihova crna trojka, Dodik – Bakir – Čović, i dalje ostala na vlasti da nas vraća u Srednji vijek i pretvara u savremenu koloniju. Novci vlastrodršcima stižu u pravi čas, u septembru ove godine, dva mjeseca uoči lokalnih izbora, tako da je poruka jasna. Stranci su radili istraživanje javnosti, svjesni su da njihovi puleni vrlo loše stoje nakon niza afera u pandemiji, pa zbog toga izdvajaju do sada najveća sredstva kako bi ih pokušali spasiti.

Svaki komentar je suvišan, a drago mi je da se jasno potvrđuje ono na što upozoravam godinama. Kompradori, strani plaćenici i izdajnici su spremni da urade sve, prodaju narod i zemlju, kako bi opstali na vlasti i sačuvali privilegije. Narod mora prestati da hodi za slijepcima koji ga vode u provaliju i napraviti zaokret ukoliko ne želi da postane roblje u vlastitoj zemlji koja se pretvara u savremenu koloniju.

 

Nebojša Vukanović