palpal

A gdje su Dodiku srpska zastava i obilježja??

Od kako je preuzeo funkciju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i položio zakletvu u balkanskom Teheranu sa previše džamija, Dodika skoro niko ne može da prepozna. Goropadna srbenda, koja se godinama busala u prsa, mahala trobojkama,  pronalazila izdajnike i poturice, najavljivala referendume i samostalnost, naprasno se pretvorila u evropskog pomiritelja koji poziva prezire sve priče o separatizmu, i kome je čak i srpska značkica misteriozno otpala sa revera.

Veliki zaštitnik vaskolikog srpstva najavljivao je da će na unijeti srpsku trobojku u Predsjedništvo BiH, iako je ona tamo već 20 godina, i da neće prisustvovati nijednom sastanku bez obilježja Srpake i trobojke, ali je po starom običaju za njega obećanje bilo samo naivnom radovanje.

Dodik je danas srdačno razgovarao s novim ambasadorom SAD u BiH Erihom Nelsonom, bez ikakvih obilježja Republike Srpske, i podsjetio na svoje rane radove kada je bio dašak svježine na Balkanu. Dodik je nedavno javno pozvao da prestanu sve priče o separatizmu i raspadu BiH, i nakon kratke faze lažnog Srbende i velikog patriote, ponovo se vraća u svoje prirodno okruženje, proevropsko građanskog političara po mjeri Medlin Olbrajt.

Dodik je nedavno bez srpske trobojke i bilo kakvih obilježja Republike Srpske primio i novu austirijsku ambasadorka u BiH Urliku Hartman, i tako po ko zna koji put pokazao da je beskrupulozni makijavelista koji je spreman da se poigrava sa emocijama svog naroda kako bi dobio jeftine političke poene.

Dodik će uskoro formirati koaliciju i Savjet ministara BiH sa Bakirom i SDA, te starim pobratimom Čovićem i HDZ-om, a priče o izdajnicima pašće u zaborav, skupa sa stotinama Potemkinovih sela, hidroelektrana, rizorta, investicija i projekata. Od naših gluposti i kolektivnih hvatanja na istu udicu mogao bi se napraviti Spomenik gluposti, kao uspomena na zlatno doba velikih manipulatora i populista, koji decenijama vladaju ponavljajući iste trikove i prevare.

 

Nebojša Vukanović