palpal

34 glasa Mileta Marčete

U svim režimskim medijima Mile Marčeta juče je bio udarna vijest, i dobio je veliki prostor i pažnju da tobože izrazi svoju zabrinutost kako će Vukota i Mektić prodati Srbe u Federaciji Arapima. Dobro se uklapajući u režimski spin o migrantima, koji sam najavio i predvidio prije nekoliko mjeseci, Marčeta je izjavio kako tobože opozicioni lideri iseljavaju Srbe iz Federacije jer navodno žele da Arape i migrante nasele na srpskoj zemlji i područjima.

 

Suvišno je komentarisati riječi navodno zabrinutog marginalca iz Drvara, koji je po zadatku dobio nešto malo novaca kako bi izgovorio naručeni tekst i unio malo živosti u režimski spin o migrantima. Iako se niko od migranata nije u BiH zadržao duže od mjesec dana, iako niko nije govorio o naseljavanju migranata na srpskoj zemlji, posebno ne u Drvaru, Marčeta je tobože zabrinut masovnijim progonom Srba iz Krajine nego nakon „Oluje“ jer će migranti nasilno otimati srpsku zemlju!? Iz Republike Srpske se u poslednju godinu dana iselilo više ljudi nego što je migranata prošlo kroz BiH, i režimske sinekure su mnogo više zabrinute zbog nevoljnika koji prolaze preko naše zemlje da bi naši spas i koru hljeba u uređenim i bogatim zemljama, nego masovan egzodus našeg naroda koji bježi sa ovih prostora od bijede, beznađa, siromaštva, nasilja…

 

Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčete na poslednjim lokalnim izborima 2016. godine u Drvaru osvojili su svega 34 glasa, i bili su ubjedljivo poslednji od svih stranaka. Na Marčetinoj listi je bilo 17 kandidata koji su u prosjeku pored svog dobili još po jedan glas. Ovo je samo jedan pokazatelj kolika je težina riječi marginalca i režimske sinekure iz Drvara, koji može govoriti maksimalno u ime 34 Drvarčana koji su mu dali povjerenje na poslednjim lokalnim izborima.

Umjesto što kaziva naručene tekstove u kamere režimskih medija, Marčeti bi bilo pametnije da svoje zemljake, Nikolu Špirića i Nenada Stevandića, upita šta su uradili da pomognu rodnom kraju i koliko su pomogli povratak Srba u Drvar, Grahovo, Glamoč i ostala srpska mjesta u Federaciji? Šta su uradili da se provede ustavnom odredba o konstitutivnosti naroda, i zašto to još nije urađeno u kantonima gdje većinu imaju njihovi drugari iz Blajburške koalicije?