palpal

Pismo jedne majke

Stiglo nam je pismo jedne nezaposlene majke koja izražava nezadovoljstvo i ogorčenje zbog nepravedne podjele paketića djeci nezaposlenih roditelja od strane Gradske uprave, te manipulacije i zloupotrebe djece u cilju promocije gradonačelnika. Pismo prenosimo u cjelosti, a čitateljka je zamolila da n objavljujem njeno ime kako ne bi imala dodatnih problema.

 

Poštovani,

Pišem Vam povodom farse zvane dodjeljivanje paketića od strane gradonačelnika i gradske uprave za tzv. nezaposlene roditelje. Politički potez skupljanja glasova, i to svojim provjerenim članovima, simpatizerima i nekolicini glasnih nezadovoljnih nezaposlenih sugrađana..
Već 6 godina sam na Birou, u od tzv. „Biroa za azpošljavanje“, a posebno mjesne zajednice i grada nikada ništa dobila nisam. Imam djecu starosne dobi kojoj je trebalo pripasti paketić ali niko nas nije pozvao. Mislila sam da se radi o socijalnim slučajevima ili o oba nezaposlena roditelja. Tek sam na fotografijama na portalima vidjela osobe kojima muževi rade, a većini i one i muževi, a dobili su paketić,  pozlilo mi je. Mom djetetu hvala Bogu ovaj vid pomoći nije potreban. Ali je ovo kap u prepunoj čaši.. Krenula sam sa upitima ženama koje u mom naselju nerade, djeca im idu i školu i nijedna nije obavještena. Čak imam podatke i o djeci roditelja gdje niko neradi. Ako Vam trebaju imena spremna sam ih dostaviti. Ni školski pribor nije nam dodjeljen na početku školske godine..

Zaista ponižavajuće.. Načelnik sta god se dijeli daje izjave i treba da mu aplaudiramo. A njegovi poslusnici, tzv. predstavnici mjesnih zajednica, i neznaju ko im živi u njihovom rejonu.
Ovo je poniženje..i članovi SNSD-a su ogorčeni ko je sve bio tamo na dodjeli paketića, a ko je trebao a nije.. Stižu mi poruke od mase roditelja, i otići ću u mjesnu zajednicu sutra, a Vas molim da apelujete putem portala na ovu i slične nepravde zarad ovih mališana kojima bi to bila možda jedina radost ili osmjeh pred Novu godinu. Jer njihovi roditelji nisu neradnici niti krivi što nemaju posao. U ovom sistemu niti državi..

Neka ne koriste našu djecu da bi obezbjedili oktobar za novo bogaćenje i pretpavanje svojih stomaka.. Zarad dječijih tužnih okica dok gledaju u njihov 5 KM spakovanih u šarenu kesu.. Oprostite molim Vas.. Vukane znaj da ima djece da ne znaju šta je Djed mraz, ne izvode ih roditelji ni do grada jer nemaju im odakle kupiti smoki a ne paketić. Tuga svega mi..

I hvala Vam za svaki Všs tekst koji još budi nadu da će biti bolje ili bar nešto drugačije.
Sve najbolje u Novoj
Puno uspjeha i sreće.
Nezaposleni roditelj ( jedan od mnogih) 😢

Pa na potalu su slike žena koje znam gdje rade a a muzevi im zaposkeni godinama..
Meni netreba kazem ti..
Ali više ne mogu da ćutim..